top of page

OM PROJEKTET

Har du nogensinde tænkt over…

… at der hvert eneste år produceres og formidles enorme mængder af historisk viden ved de danske universiteter? Men at den viden sjældent når ret meget længere end til censors skrivebord?

Det handler naturligvis om den store vidensproduktion, der skabes og udvikles på daglig basis blandt dygtige historiestuderende ved universiteterne. Her bliver vores fortid, nutid og fremtid:

 gransket og undersøgt 

 diskuteret og vurderet 

 perspektiveret og praktiseret 

 formidlet og fortalt 

Desværre ender den store vidensproduktion i form af specialer, bacheloropgaver eller andre universitetsprojekter ofte i bunden af en flyttekasse eller nederst i skrivebordsskuffen uden at blive læst af andre end eksaminator og censor. Det er en skam! Ikke kun fordi mange timers arbejde aldrig får lov at se dagens lys. Men også fordi stærke analyser, væsentlige perspektiver og fascinerende beretninger fra og om vores fortid går tabt.

 

Med tanke på disse kedelige tendenser er Historiefortællerne blomstret op som et nyt digitalt formidlingsinitiativ, hvis formål er at bringe historisk viden og fortidsformidling produceret af studerende frem i lyset.

Historiefortællerne samler og udgiver korte blogindlæg forfattet af historiestuderende eller nyuddannede historikere, der under deres studietid har bidraget til den kollektive historiske vidensproduktion. Vi stræber efter formidling af mangfoldige emner med levende sprog og faglig kvalitet i top – så der findes noget til enhver smag.

MØD OS

1613497113932.jpg

Maja Hedegaard Christensen

Medstifter | Redaktør

Cand.mag. i historie

Historiefort%C3%A6llerne_edited.jpg

Emma Barnhøj Jeppesen

Medstifter | Redaktør

Cand.mag. i historie

KONTAKT

Sidder du med en fantastisk idé til et nyt bidrag, der mangler på vores hjemmeside? Er du dygtig til at formidle historie på en fascinerende og levende måde? Eller har du et spørgsmål, som du gerne vil have svar på?

Så hører vi gerne fra dig!

Tak for din indsendelse.

Vi vender tilbage hurtigst muligt!

bottom of page